Laatste alarmering: Tijd 18:30:59 Datum gisteren Prio Middel
Melding Hv Wateroverlast Dr. L.e. Van Hoornlaan Grd 1641 Ch12 Eenheid TS 1641 Kootwijkerbroek

TS 1641 Kootwijkerbroek

vrijdag 25 april 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Auto total loss na aanrijding met tractor

GISTEREN 24|04

TOP NIEUWS

HOEVELAKEN - Donderdagmiddag 15.30 uur heeft op de A1 bij Hoevelaken een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. De personenauto is ter hoogte van Terschuur achterop de vrachtwagencombinatie gereden en vervolgens met veel schade in de berm beland.

 

De vrachtwagen is enkele honderden meters doorgereden en gestopt op de vluchtstrook. Gelijk is door medeweggebruikers 112 gebeld en zijn de hulpdiensten in actie gekomen. De brandweer van Hoevelaken is gealarmeerd omdat de bestuurder van de auto wellicht uit zijn auto geknipt moest worden. Nadat alle hulpdiensten ter plaatse waren gekomen is in overleg met de goed aanspreekbare bestuurder van de auto besloten dat hij zelfstandig zijn auto kon verlaten.

 

De man is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen was er een lange file ontstaan op de A1 in beide richtingen.

DINSDAG 22|04

HOGE VELUWE - De natuurbrand die zondag ruim 500 hectare hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe, is geblust maar de brandweer blijft alert op wat hier en daar weer oplaaid. De brand kan opnieuw oplaaien doordat de temperatuur tussen plantenwortels onder de grond nog steeds erg hoog kan zijn. Ook vandaag moest de brandweer een paar keer in actie komen.

 

De brand ontstond zondagochtend tussen 9 uur en half 10. Rond 10 uur zondagochtend was er 10 hectare verloren gegaan. Tegen 4 uur in de middag was dat tegen de 350 hectare. Het park zelf is 5400 hectare groot. Eerst werd gedacht dat de brand 500 hectare van het park had vernietigd, maar valt mee.

 

Het Kröller-Müller Museum is weer bereikbaar. Het vuur naderde het museum zondag tot op anderhalve kilometer. Uit voorzorg werden daarom zo'n 300 schilderijen naar een brandwerende ruimte gebracht. In het Kröller-Müller hangen talloze Van Gogh's.

 

Zo'n 300 brandweermensen waren de hele zondag bezig om het vuur te bestrijden. Een blushelikopter van Defensie assisteerde vanuit de lucht.

DINSDAG 22|04

BARNEVELD - Bij een botsing maandagochtend 22 april tussen een auto en een tractor in Barneveld zijn beide bestuurders gewond geraakt. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.00 uur op de Nijkerkerweg ter hoogte van de Esvelderbeek toen een 84-jarige automobilist uit Barneveld een tractor in wilde halen. Tijdens die manoeuvre sloeg de tractor, bestuurd door een 29-jarige man uit Lunteren, linksaf om een weiland in te rijden. Beide bestuurders zijn met nog onbekend letsel naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht.

 

In eerste instantie werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd kort daarna afgemeld.

DINSDAG 22|04

TERSCHUUR - Bij een kopstaart-botsing zondagavond tussen twee auto’s op de A1 bij Terschuur is een van de inzittenden gewond geraakt. Het slachtoffer, een 24-jarige vrouw uit Haarlem, is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

 

Rond 20.30 uur botsten op het traject tussen Amersfoort en Apeldoorn twee auto’s op elkaar ter hoogte van Terschuur. Kort daarvoor had een vrachtwagen een klapband opgelopen waarbij stukken band op de rijbaan terecht waren gekomen. De vrouw uit Haarlem remde daarvoor af. Een auto achter haar, bestuurd door een 89-jarige inwoner van Apeldoorn, kon niet meer tijdig stoppen en klapte er achterop. De Apeldoorner was met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

ZONDAG 20|04

HOENDERLOO - Met man en macht is de brandweer sinds zondagochtend bezig een grote brand op de Veluwe, bij Hoenderloo, te blussen. De brand is in het Nationale Park De Hoge Veluwe, dat dan ook helemaal is ontruimd. Vooralsnog geen ontruimingen van nabijgelegen campings of dorpen. Het blussen is moeilijk door de harde wind. Een blushelikopter van Defensie is ingezet om te helpen.

 

De brand op het Nationale Park De Hoge Veluwe breidt zich uit. Ruim 500 hectare heide en bos is verwoest, meldt de brandweer. Het is de grootste natuurbrand in Gelderland sinds 1976. Zo'n 300 brandweerlieden bestrijden het vuur. Er is bijstand gevraagd van brandweerkorpsen uit Brabant en Limburg voor assistentie en aflossing.

 

Een brandweerauto die vast kwam te zitten bij bluswerkzaamheden op het Deeler veld is zwaar beschadigd door de vlammen.

 

De collectie van het Kröller-Müller Museum is veiliggesteld in een brandvrij depot. De politie laat weten dat er geen aanwijzingen zijn voor brandstichting.

 

Update

De brand lijkt onder controle. De brandweerploegen blijven wel de nacht actief voor controle en nablussen. Park De Hoge Veluwe en Kröller-Müller gaan morgen alweer open.

 

Video: VideoValley, Luke Beens, Nick Bijsterbosch

GISTEREN 24|04

BARNEVELD - De politie heeft woensdagavond 23 april op de Scherpenzeelseweg in Barneveld een snelheidscontrole gehouden. Twee automobilisten mochten direct hun rijbewijs inleveren nadat zij ruim 60 km/u te hard reden.

 

De politie controleerde woensdagavond op de Scherpenzeelseweg waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt. Rond 20.00 uur passeerden twee automobilisten met zeer hoge snelheid de controle waarop ze even verderop door agenten werden staande gehouden. Beiden bleken meer dan 140 km/u te hebben gereden. Van de automobilisten, een 21-jarige Barnevelder en een 27-jarige man uit Scherpenzeel, is het rijbewijs ingenomen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. 

 

Naast de twee mannen die hun rijbewijs moesten inleveren werden nog eens drie andere automobilisten bekeurd voor forse snelheidsovertredingen. Zij reden na correctie nog steeds 30 km/u (2x) en 26 km/u te hard. 

ZATERDAG 19|04

GraffitiBARNEVELD - De politie in Barneveld heeft zaterdagochtend twee jongens (13 en 14 uit Barneveld en Amersfoort) aangehouden voor vernieling door graffitispuiten.

 

Meerdere getuigen zagen het tweetal rond 09.30 uur bij een geluidswal langs de A30. Bij de komst van de politie probeerde het duo te voet nog te ontkomen, maar door een snelle actie van de politieagenten werden ze alsnog aangehouden. Ze hadden een rugtas bij zich met meerdere spuitbussen verf en stiften. De minderjarige jongens zullen worden overgedragen aan Halt voor een passende strafmaatregel.

WOENSDAG 16|04

BARNEVELD - De politie heeft dinsdag 15 april in een bedrijfspand aan de Gildeweg in Barneveld een hennepkwekerij ontdekt. Een 36- en een 39-jarige Edenaar zijn bij het pand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

 

De politie trof de hennepkwekerij na meldingen aan. In het bedrijfspand werd een kwekerij met zo’n 680 hennepplanten ontdekt. Na onderzoek bleek dat er sprake was van stroomdiefstal en dat er in de kwekerij eerdere oogsten zijn geweest. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De Edenaren zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZATERDAG 12|04

BARNEVELD - Twee inbrekers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gestoord tijdens hun werkzaamheden.

 

Omstreeks 01.10 uur werden twee mannen betrapt door een omwonende toen ze probeerde in te breken bij een bedrijfspand aan de Achterdorpstraat in Barneveld. De mannen vluchten in de richting van het Torenplein, de politie was met twee eenheden en een hondengeleider snel ter plaatse maar heeft de mannen niet meer aangetroffen. De mannen hadden donkere kleding aan en in elk geval een van de twee had een grijze capuchon op. Bij het pand aan de Achterdorpstraat zijn overigens geen braak sporen aangetroffen.

 

Tips

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nlen JTG Beveiliging.