Laatste alarmering kort geleden! Laatste alarmering: Tijd 11:25:23 Datum vandaag Prio Hoog
Melding Camping Zeumershof Kieftveen Voorthuizen 3781PP 30640 Eenheid Ambulance 07-109

Ambulance 07-109

zaterdag 19 april 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Download het e-book van 112Barneveld

Man zwaargewond na ongeval Meulunterseweg Lunteren

VANDAAG 19|04

TOP NIEUWS

LUNTEREN - Een man is vannacht zwaargewond geraakt nadat hij op hoge snelheid van de weg raakte op de Meuluntseweg in Lunteren. Het ongeluk gebeurde rond half 1 ter hoogte van de kruising met de Vijfsprongweg. 

 

De man, komende vanaf Wekerom reed vermoedelijk met hoge snelheid toen hij de macht over het stuur verloor. Via de berm belandde de auto in een tuin, en vloog daarna weer terug de weg op. De bestuurder is daarbij vermoedelijk uit de auto geslingerd. Een eventuele tweede inzittende wordt nog vermist. Met behulp van de warmtebeeldcamera van de brandweer is naar deze persoon gezocht. Later heeft ook de politiehelikopter nog een zoekslag gemaakt. Tot dusver heeft dit echter niets opgeleverd.

 

De bestuurder van de auto is met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht. Een gealarmeerde traumahelikopter heeft een zogenaamde 'Randez-Vouz' uitgevoerd langs de N224. Daarbij is de trauma arts in de ambulance gestapt, waarna men met spoed verder is gereden naar Utrecht.

 

Hoe het ongeval exact kon gebeuren is nog onbekend. De Verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in onderzoek. De politie is nog op zoek naar mensen die het ongeval hebben zien gebeuren.

Buurtbewoners hebben gezien dat een automobilist die vanaf de richting van Lunteren kwam het ongeval moet hebben zien gebeuren en mischien wel is uitgeweken en onderweg een kliko heeft geraakt, de politie wil graag in contact komen met deze bestuurder.

GISTEREN 18|04

VOORTHUIZEN - Een man uit 't Harde is vanmiddag slechts lichtgewond geraakt nadat hij frontaal op een vrachtwagen botste. Het ongeval gebeurde op de Apeldoornsestraat, net buiten Voorthuizen, ter hoogte van de Hunnenweg.

 

Omstreeks half 2 reed de automobilist over de Apeldoornsestraat in de richting van Voorthuizen. Nadat hij vermoedelijk onwel werd belandde hij op de verkeerde wegheft. De naderende vrachtwagen kon niet meer uitwijken en raakte de auto frontaal. 

 

Beide inzittenden konden de vrachtwagen zelf verlaten. De bestuurder van de personenauto is met hulp van omstanders uit het voertuig bevrijd. Na omstandigheden maakt hij het goed, maar voor de zekerheid is hij toch naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De Verkeersspecialisten van de VOA onderzoeken het ongeval verder. De Apeldoornsestraat was gedurende lange tijd in beide richtingen afgesloten.

GISTEREN 18|04

BARNEVELD - Bij een ongeval zijn net voor middernacht twee lichtgewonden gevallen.

 

Het ongeval ontstond op de kruising Drostendijk, Van Zuijlen van Nieveltlaan en de Doctor Willem Dreeslaan waar een zwarte BMW met twee inzittenden uit de richting kwam van de Lunterseweg en volgens diverse getuigen met een te hoge snelheid door rood reed. Een andere bestuurster reed op dat moment net de kruising over waarna een aanrijding het gevolg was. De Barneveldse brandweer was als eerste ter plaatse en heeft de gewonden verzorgd tot dat de ambulance er was.

 

Na controle van de ambulancedienst bleken de twee inzittenden van de BMW en de bestuurster niet gewond te zijn. De bestuurder van de BMW werd door de politie aangehouden vanwege het alcoholgebruik en moest een tweede blaastest doen op het politiebureau. De schade aan de voertuigen was enorm. Door de klap is een stoplicht van het fietspad uit de grond afgebroken. Beide voertuigen zijn afgevoerd, met een shovel zijn de voertuigen op de bergingsvoertuig en een aanhanger gezet. De brandweer heeft de wegdek gereinigd.

 

WOENSDAG 16|04

NIJKERKERVEEN - Op woensdagavond 16 april vond er een aanrijding plaats op de kruising Schoolstraat/Wolfsesteeg in Nijkerkerveen.

 

Hierbij waren een fietser en een personenauto betrokken. De fietser werd hierbij dermate gewond dat ze naar een ziekenhuis moest worden vervoerd met in elk geval een flinke hoofdwond.

DINSDAG 15|04

BARNEVELD - Dinsdagavond hebben hulpverleners een grote multidisciplinaire oefening gehouden aan de Valkseweg op het terrein van Vink in Barneveld.

 

Rond 20:00 uur reden diverse brandweerwagens en ambulance's het terrein op. Diverse EHBO verenigingen waren al op het terrein, er waren in totaal vijf incidenten gebeurd waar ruim 50 lotus-slachtoffers waren gevallen. Verschillende personen zaten bekneld of waren ernstig gewond. Midden op het terrein in een loods was door de Sigma van Gelderland Midden een zogeheten ''gewondennest'' gemaakt waar alle lotus-slachtoffers verzameld werden. Vier BOA's van de gemeente Barneveld probeerde ook nog enkele omstanders te arresteren wat niet altijd even gemakkelijk ging. Het brandweerkorps van Barneveld rukte uit met twee blusvoertuigen een hulpverleningsvoertuig en de hoogwerker kreeg tijdens de inzetten assistentie van de korpsen Renswoude, Hoevelaken en Scherpenzeel. De gemeente zorgde voor de opvang van mensen die niet ernstig gewond waren, deze werden met een ingehuurde bus naar de Veluwehal gebracht. In totaal deden aan de oefening zo'n 200 hulpverleners en slachtoffers mee. Er zijn altijd leermomenten maar het was een leuke en mooie oefening aldus een van de coördinatoren Dick Rozendaal. Na afloop werd iedereen onder het genot van een kopje koffie, een glaasje fris en een warm hapje hartelijk bedankt voor zijn of haar inzet. Van de gemeente Barneveld ontving iedereen een klein koffertje met een EHBO-setje erin.

WOENSDAG 16|04

BARNEVELD - De politie heeft dinsdag 15 april in een bedrijfspand aan de Gildeweg in Barneveld een hennepkwekerij ontdekt. Een 36- en een 39-jarige Edenaar zijn bij het pand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

 

De politie trof de hennepkwekerij na meldingen aan. In het bedrijfspand werd een kwekerij met zo’n 680 hennepplanten ontdekt. Na onderzoek bleek dat er sprake was van stroomdiefstal en dat er in de kwekerij eerdere oogsten zijn geweest. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De Edenaren zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZATERDAG 12|04

BARNEVELD - Twee inbrekers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gestoord tijdens hun werkzaamheden.

 

Omstreeks 01.10 uur werden twee mannen betrapt door een omwonende toen ze probeerde in te breken bij een bedrijfspand aan de Achterdorpstraat in Barneveld. De mannen vluchten in de richting van het Torenplein, de politie was met twee eenheden en een hondengeleider snel ter plaatse maar heeft de mannen niet meer aangetroffen. De mannen hadden donkere kleding aan en in elk geval een van de twee had een grijze capuchon op. Bij het pand aan de Achterdorpstraat zijn overigens geen braak sporen aangetroffen.

 

Tips

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nlen JTG Beveiliging.

VRIJDAG 11|04

VOORTHUIZEN - Vrijdag 11 april zijn er op meerdere plaatsen in Voorthuizen snelheidscontroles gehouden.

 

De politie controleerde tussen 15:30 uur en 16:00 uur op de Garderbroekerweg in Voorthuizen. Vier bestuurders reden hier te hard. De hoogste snelheid was 84 km/u waar 60 km/u is toegestaan.

 

Op de Appelseweg en Schoenlappersweg werd op snelheid gecontroleerd naar aanleiding van klachten van omwonenden. Hier waren twee overtreders en de hoogste snelheid was 86 km/u. De snelheidsovertredingen betrof de Schoenlapperweg in de gemeente Nijkerk hetgeen een 60 km weg betreft.

WOENSDAG 09|04

Barneveld magazineBARNEVELD - Al vijf jaar lang brengt 112Barneveld razendsnel het laatste 112 nieuws. Dit heugelijk feit willen we vieren met een magazine.

 

In vijf jaar tijd is de website uitgegroeid tot dé nieuwsbron op het gebied van 112. Mensen zijn via de website snel op de hoogte van wat er speelt in hun gemeente en dat geeft een gevoel van veiligheid.

 

Wij vonden dat we het jubileum moesten vieren met een glossy magazine. In het magazine wordt niet alleen aandacht besteed aan hulpverlening in Barneveld maar zijn ook Barneveldse ondernemers aan het woord. De zomer staat voor de deur dus vindt u nieuws over onder andere mode, evenementen, gezondheid en woningmarkt.

 

Het glossy magazine wordt gratis huis-aan-huis verspreid in de gemeente Barneveld. Veel leesplezier!

Headlines