Laatste alarmering: Tijd 02:30:41 Datum vandaag Prio Hoog
Melding Lentetuin Barneveld 3772VT 83451 Eenheid Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 22 oktober 2014

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Brand in werkplaats snel onder controle

GISTEREN 21|10

TOP NIEUWS

HARSKAMP - Dinsdagmiddag vond er in Harskamp een aanrijding plaats.

 

In een bocht op de Velkemeensedijk kwamen een bestelbus en een vrachtwagen met elkaar in botsing. Waarschijnlijk hebben ze elkaar in de bocht niet goed gezien en de smalle weg biedt weinig ruimte om uit te wijken. Er vielen gelukkig geen gewonden maar de schade was wel groot.

ZATERDAG 18|10

LUNTEREN - Bij een bedrijf aan De Bart in Lunteren ( buurtschap De Valk ) is zaterdagmiddag brand ontstaan. De brand werd snel ontdekt en de brandweer werd ingeschakeld. 

 

Door de snelle aanwezigheid van de brandweer van De Valk was de brand snel onder controle, wel hing er veel rook in het pand. De brandweer van Kootwijkerbroek kon ter plaatse weer huiswaarts keren. De brand is ontstaan door laswerkzaamheden die voor de middag waren uitgevoerd. Vermoedelijk hebben wat doeken en papier liggen smeulen in een lade van een werkbank. De brandweer kon weer huiswaarts keren nadat het pand was geventileerd.

WOENSDAG 15|10

BARNEVELD - In de voormalige manege De Burght aan de Valkappel in de Barneveldse wijk De Burgt is woensdagmiddag brand uitgebroken.

 

Rond 15:00 uur kwamen er zwarte rookwolken uit de leegstaande hal. Omdat het dak bestaat uit asbest platen en de hal midden in een woonwijk ligt werd direct opgeschaald naar middel brand. Door snel optreden van de brandweer was het vuur snel onder controle. Het bleek te gaan om een aantal autobanden en een oude stoel. Het vuur is waarschijnlijk aangestoken.

 

Volgens brandweervoorlichter Allard Schimmel is er bij de brand geen asbest vrijgekomen.

 

Video: Luke Beens

MAANDAG 13|10

BARNEVELD - Bij een flinke kop-staart botsing zijn maandagmiddag drie ouderen personen gewond geraakt, twee personen kwamen met de schrik vrij.

 

De auto waarin ze zaten wilde rond 16:15 uur afslaan naar een woning aan de Scherpenzeelseweg, een bestuurder van een bestelbus merkte dit te laat op en botste achterop de auto waar vier personen in zaten. Er was na het ongeval flinke schade ontstaan. De brandweer van Barneveld en het personeel van het hulpverleningsvoertuig uit Ede hebben de vier aanwezige ambulance teams geassisteerd om de personen uit de auto te halen. De drie personen zijn naar ziekenhuizen in Ede en Utrecht gebracht. Een hond welke in het voertuig zat raakte niet gewond, het dier is opgevangen door de dierenambulance uit Nijkerk. De Scherpenzeelseweg is enige tijd afgesloten geweest door het ongeval. Het betreft het 2e ongeval in een week tijd op exact dezelfde locatie.

ZONDAG 12|10

BARNEVELD - Op de Valkseweg in Barneveld zijn zondagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen.

 

Rond 17:00 uur was een automobiliste bezig met een inhaal manoeuvre en merkte daarbij een afslaande auto te laat op. Deze automobilist wilde vanaf de Valkseweg de Rulerweg oprijden en werd aan de zijkant geraakt door de inhalende auto. Er vielen geen gewonden maar de schade was groot.

VANDAAG 22|10

MarthaBARNEVELD - De politie is op zoek naar de 17-jarige Martha de Maar. Het meisje wordt sinds woensdag 15 oktober vermist uit het pleeggezin waar ze verbleef.

 

Martha heeft een stevig postuur en lang bruin schouderlang haar. Op de dag van haar verdwijning droeg zij stevige grijs/zwarte bergschoenen en was zij in bezit van een schoudertas met camouflageprint. Martha verblijft mogelijk in Amsterdam.

 

 

Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

 

Gegevens

 

Naam: Martha de Maar
Geboortedatum: 18-01-1997
Huidige leeftijd: 17
Lengte: 170 centimeter
Haarkleur: Bruin
Geslacht: Vrouw

VANDAAG 22|10

Hennep afvalVOORTHUIZEN - In een sloot langs de Rijksweg in Voorthuizen zijn woensdag 22 oktober twee zakken met hennepafval gevonden.


Mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord worden verzocht contact op te nemen met de politie de politie via telefoonnummer 0900-8844.

ZONDAG 19|10

SCHERPENZEEL - Een 51-jarige man uit Scherpenzeel werd in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober op De Voorposten staande gehouden. Een blaastest wees uit dat hij gedronken had.

 

Het resultaat van de ademanalyse was 735 ug/l. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg daarnaast ook een rijverbod van 8 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

VRIJDAG 17|10

VOORTHUIZEN - Tussen woensdag 15 oktober 18:00 uur en donderdag 16 oktober 08:00 uur kwamen er bij de politie vijf meldingen binnen van inbraak.

 

De inbraken zijn gepleegd in woningen aan de Frans Halsstraat en Noordersingel in Voorthuizen. Heeft u iets opvallends gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Agenda

Vrijdag 24 oktober

17:30
Barneveld

Vrijdag 31 oktober

19:00
Garderen

Zaterdag 01 november

10:00
Scheveningen

Headlines