Laatste alarmering: Tijd 00:10:30 Datum vandaag Prio Hoog
Melding Groninger Meeuwlaan Barneveld 3772PD 22314 Eenheid Ambulance 07-109

Ambulance 07-109

zondag 29 maart 2015

Volg ons op Instagram

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Foto: Luke Beens
Auto kantelt na botsing met vluchtheuvel

DONDERDAG 26|03

TOP NIEUWS

BARNEVELD - Bij een aanrijding op de Baron van Nagellstraat in Barneveld zijn donderdagavond twee personenauto's zwaar beschadigd geraakt.

 

Omstreeks 19.50 uur werd een ambulance opgeroepen voor een ongeval aan de Baron van Nagellstraat kruising Mercuriusweg tussen Barneveld en Voorthuizen. Hier had zich een ongeval voorgedaan met twee personenauto's. Eén van de inzittenden is door de ambulancemedewerkers nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend maar vermoedelijk is één van de bestuurders door rood gereden.

DONDERDAG 26|03

LUNTEREN - Op de Lage Valkseweg in Lunteren is donderdagmiddag een gewonde gevallen na een aanrijding met een vluchtheuvel.

 

Rond 15:00 uur botste de personenauto door nog onbekende oorzaak tegen de vluchtheuvel en kwam daarna op zijn zijkant terecht.

 

De bestuurder is door het ambulance personeel nagekeken en bleek gelukkig ongedeerd.

WOENSDAG 25|03

PUTTEN - Bij een caravan/chalet bouwer aan de Huinerenkweg in Putten woedde woensdagavond een grote brand.

 

De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer metershoog uit het dak. Bluseenheden uit Ermelo, Nijkerk, Voorthuizen en Kootwijkerbroek assisteerden de Puttense brandweer.

 

De brandweer heeft naastgelegen houtopslag weten te behouden. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Voor zover bekend waren er geen mensen in de loodsen toen de brand uitbrak.

 

Uiteindelijk zijn twee bedrijfshallen door de brand verwoest. In de panden zaten de bedrijven Van Vliet Houtbewerking en Montana Chaletbouw.

WOENSDAG 25|03

TERSCHUUR - In Terschuur zijn woensdagmiddag door glijpartijen twee auto's total loss geraakt.

 

De ongevallen gebeurden onafhankelijk van elkaar op de Zelderseweg en de Hoevelakenseweg. Op de Zelderseweg botste een auto tegen een paaltje en op de Hoevelakenseweg kwam een auto tot stilstand tegen een boom. Hierbij is een gewonde gevallen.

WOENSDAG 25|03

LUNTEREN - op de kruising van de Meulunterseweg met de Hessenweg bij Lunteren zijn woensdagmorgen twee auto's met elkaar in botsing gekomen.


Het ongeval aan de voet van de Goudsberg gebeurde omstreeks 10:10 uur. De inzittenden, waaronder een klein kind, zijn gecontroleerd door ambulancemedewerkers, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

VRIJDAG 27|03

PUTTEN - Bij een ontploffing in een schuurtje aan de Pasdijk in Putten is vrijdagmiddag een gewonde gevallen.

 

Het slachtoffer was omstreeks 13:30 uur de vloer aan het drogen met een gasbrander. In de schuur was nog mestgas aanwezig, dat zorgde voor de ontploffing. 

 

Het slachtoffer is met brandwonden in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer van Voorthuizen heeft het vuur geblust.

DONDERDAG 26|03

VOORTHUIZEN - De politie heeft donderdagmiddag 26 maart een snelheidscontrole gehouden in Voorthuizen.

 

Tussen 13:00 uur en 13:30 uur werd er gecontroleerd op de Garderbroekerweg. Twee bestuurders werden betrapt op te hard rijden. Zij reden 88 km/u waar 60 km/u is toegestaan en kregen een waarschuwing.

 

Vanwege acties voor een nieuwe CAO schrijft de politie alleen bekeuringen uit bij "grove schendingen" van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven.

DONDERDAG 26|03

Mysterieus gat in de muurBARNEVELD - Bewoners van een woning aan de Noordersingel in Voorthuizen werden in de nacht van maandag op dinsdag 24 maart om 03:00 uur wakker van boor geluiden.

 

De volgende dag werd een gat van ongeveer 15 mm naast de voordeur ontdekt. Onder het gat lag vers steengruis. Achter de muur bevindt zich de garage en geen schanier of afsluiter.

 

Er zijn verder geen sporen van inbraak. Zowel de bewoners als de politie staan voor een raadsel.

 

Heeft u iets gezien of gehoord of weet u meer over dit mysterieuze gat in de muur? Laat het de politie weten op telefoonnummer 0900-8844.

DONDERDAG 26|03

SCHERPENZEEL - Het college van burgemeester en wethouders wil dat het bereik van mobiele apparatuur in Scherpenzeel-Zuid verbetert. Het college schrijft dat in een brief aan de belangrijkste providers, KPN en Vodafone. De afgelopen tijd heeft de gemeente, opnieuw, veel klachten van inwoners gekregen over het slechte bereik aan de zuidzijde van de gemeente.

 

De gemeente Scherpenzeel schrijft in een brief aan de telecomproviders dat zij begrijpt dat het bereik in afgelegen gebieden niet altijd even optimaal kan zijn, maar dat dit niet zou mogen gelden voor een bebouwde omgeving als de gemeente Scherpenzeel.

 

Veiligheid

Naast het feit dat steeds meer mensen gebruik maken van eigentijdse communicatieapparatuur, zoals smartphones en tablets, is een optimaal bereik ook belangrijk in het kader van de openbare orde en veiligheid. Zo maken Whatsappgroepen, waarbij wijkbewoners elkaar snel kunnen informeren over verdachte situaties, gebruik van smartphones en zijn daarbij afhankelijk van een dekkend en optimaal werkend netwerk. Ook is het in het geval van acute nood van levensbelang dat zonder problemen het noodnummer 112 kan worden gebeld.

 

Snel actie

De gemeente Scherpenzeel is niet verantwoordelijkheid voor het verzorgen van een dekkend en goed werkend netwerk. Daarom verzoekt het college de providers met klem om de bereikbaarheid in Scherpenzeel-Zuid snel te verbeteren. De gemeente Scherpenzeel spreekt daarbij de bereidheid uit om op een positieve manier mee te werken aan eventuele vergunningverlening in het geval dat dit nodig is om die bereikbaarheid te verbeteren.

Agenda

Zaterdag 04 april

10:00
Barneveld

Maandag 06 april

13:30
Voorthuizen

Vrijdag 10 april

18:30
Voorthuizen

Zaterdag 11 april

10:00
Voorthuizen
10:00
Terschuur

Headlines