Laatste alarmering: Tijd 10:48:59 Datum vandaag Prio Hoog
Melding Hv (aardgas Lage Druk) Oldenbarnevelderweg Bnv 1771 1097... Eenheid TS 1741 Barneveld

TS 1741 Barneveld

HV 1771 Barneveld

HV 1771 Barneveld

donderdag 31 juli 2014

Ambassadeurs van 112Barneveld

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Impressie van de aankomst van slachtoffers ramp MH17 van...

GISTEREN 30|07

TOP NIEUWS

KOOTWIJKERBROEK - Woensdag is een fietser gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen.

 

Het ongeval gebeurde op de Garderbroekerweg kruising Kapweg. De vrachtwagenchauffeur zag vermoedelijk de fietser over het hoofd. De fietser is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

MAANDAG 28|07

BARNEVELD/SCHERPENZEEL - De brandweer van Scherpenzeel en Barneveld zijn maandag enige uren druk geweest met grote wateroverlast.

 

De brandweer van Scherpenzeel kreeg tientallen meldingen voor de kiezen, de brandweer van Ederveen assisteerde hierbij. Ook in Barneveld en voornamelijk industrieterrein de Harselaar liep onder water. De brandweer van Barneveld was vanaf 15:00 uur druk doende met ook tientallen meldingen. Rond 18:00 uur moesten nog twee laaddocs op het industrieterrein leeggepompt worden met een zogeheten dompelpomp. Vanaf de Harselaarseweg, de Nijverheidsweg en de Ambachtsweg kwamen diverse meldingen van bedrijven.

 

MAANDAG 28|07

NEDERLAND - Beelden zeggen soms meer dan woorden. Daarom een foto-impressie van de aankomst in Nederland van de slachtoffers van de ramp met de Malaysia Airways vlucht MH17 en de indrukwekkende rouwstoet op weg van Eindhoven Airbase naar Hilversum. Klik op "lees verder" en bekijk alle foto's.

 

Marinus Kers©

WOENSDAG 23|07

Amersfoort/Hilversum – Woensdag 23 juni was een dag van nationale rouw. Voor het eerst sinds 1962 beleefde Nederland zo’n dag en deze was meer dan indrukwekkend. Een deel van de slachtoffers van vlucht MH 17 kwam deze dag terug op Nederlandse bodem. Vanaf vliegveld Eindhoven vertrokken in de loop van de middag een veertigtal rouwauto’s met daarin de stoffelijke overschotten van de ramp. Langs de route stonden vele tienduizenden om de laatste eer te bewijzen. Rond 19.50 uur kwamen de wagens aan bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar zullen de slachtoffers de komende weken en maanden worden geïdentificeerd.

 

Om 19.00 uur begon in de Amersfoortse St.Joriskerk een speciale dienst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp. 

 

Ook op donderdag werden een groot aantal slachtoffers naar Nederland terug gebracht, een lange stoet van 74 rouwwagens reed door Nederland op weg naar Hilversum. Vlak voor Hilversum in de plaats Maartensdijk stonden veel mensen langs de kant van de weg. Er klonk applaus toen de colonne voorbijreed, ook waren veel mensen emotioneel.

 

UPDATE ZATERDAG:

Zaterdagavond was de voorlopig laatste rouwstoet van 34 auto's. De Utrechtse brandweer stond stil bij het moment dat de rouwstoet passeerde langs Vianen en Maartensdijk. Zo'n 100 brandweermannen en vrouwen stonden langs de A27 bij Vianen en bij de afrit van Maartensdijk. Via twitter werden brandweercollega's zaterdagmorgen opgeroepen om naar Vianen en Maartensdijk te komen, korpsen uit Amsterdam en Den Haag gaven hier gehoor aan. In totaal er stonden weer duizenden mensen langs de route van Eindhoven naar Hilversum. Zaterdagavond maakte het identificatie team bekend dat het eerste Nederlandse slachtoffer van de ramp is geïdentificeerd.

ZATERDAG 26|07

BARNEVELD - Zaterdagmiddag rond 16:00 uur regende het hard boven Barneveld. De riolering kon de grote toevoer water niet aan waardoor straten blank kwamen te staan.

 

Vele mensen gingen de straat op om pret te hebben in het water. De brandweer kreeg diverse meldingen maar het bleek allemaal erg mee te vallen. In de supermarkt Coop op het Jan Seppenplein liep het water het magazijn in. Voor zover bekend zijn er geen grote problemen geweest.

VANDAAG 31|07

BARNEVELD - De Barneveldse brandweer is donderdagmorgen opgeroepen voor een gaslekkage aan de Oldenbarnevelderweg.

 

In een van de leegstaande flats welke men aan het renoveren is ontstond rond 10:45 uur door nog onbekende oorzaak een lek. Nutsbedrijf Liander was snel ter plaatse om het lek te dichten, de brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en kon snel huiswaarts keren.

MAANDAG 28|07

STROE - De politie zoekt getuigen die op donderdagavond 24 juli hebben gezien, dat getracht is een jonge vrouw op parkeerplaats Jool-Hul langs de A1 uit haar auto te trekken. De politie zoekt specifiek contact met een vrachtwagenchauffeur die tijdens het gebeuren de parkeerplaats opreed.

 

Het incident deed zich omstreeks 23.30 uur voor. De vrouw was door werkzaamheden onderweg verkeerd gereden en wilde op de parkeerplaats haar navigatie opnieuw instellen. Terwijl zij stilstond en darmee bezig was, werd plotseling haar portier opengetrokken.

 

Geweld

Twee mannen probeerden haar met geweld uit de auto te trekken. Het slachtoffer heeft zich verweerd en op het moment dat een vrachtwagen de parkeerplaats opreed, ging het tweetal er vandoor in een kleine donkere auto.

 

Erg geschrokken

Het slachtoffer was zo enorm geschrokken, dat ze pas later de politie belde. Die stelde nog ene onderzoek in op de A1, maar er werd niemand aangetroffen. De verdachten waren getint en de ene was gezet, de ander had een slank postuur.

 

Getuigen gezocht

De politie vraagt tips en wil specifiek contact met de vrachtwagenchauffeur die rond die tijd de parkeerplaats opreed. Het is niet bekend of het een Nederlandse- of buitenlandse vrachtwagen was.

 

Men kan bellen met 0900-8844.

DONDERDAG 17|07

Barneveld MagazineBARNEVELD - In april 2014 viel het eerste nummer van het Barneveld Magazine in de gemeente Barneveld op de mat. Vele lezers lieten hun positieve reacties blijken.

 

De tweede uitgave van ons glossy magazine wordt vandaag bezorgd. Wij hopen dat deze tweede uitgave wederom een succesuitgave zal worden met veel mooie verhalen en reportages uit de regio. In deze editie staan diverse lokale evenementen centraal, zoals het 20-jarig jubileum van de Kootwijkerbroekse Dagen en de Ballonfiësta in Barneveld.

 

Een uitgebreide reportage over de make-over van Ester de Wit. Zij kreeg een compleet nieuwe look met dank aan schoonheidssalon Pure-Nature, Ami Kappers en La Posta Barneveld.

 

 

DINSDAG 15|07

TERSCHUUR - De politie heeft op dinsdag 14 juli rond 21.10 uur een 44-jarige man uit Oldenzaal aangehouden bij een tankstation aan de autosnelweg A1 bij Terschuur.

 

De politie kreeg een melding van een getuige dat de man had gereden onder invloed. De man werd aangesproken door politie-agenten. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken (780 ugl). Bij zijn aanhouding werd de man recalcitrant en werd hij geboeid en in de politie-auto gezet. Hij wist nog uit de auto te klimmen maar hij werd weer snel in de kraag gevat. De man werd overgebracht naar het bureau en kreeg proces-verbaal; ook werd zijn rijbewijs afgenomen.

Headlines