Laatste alarmering: Tijd 08:26:53 Datum vandaag Prio
Melding Ongeval Letsel Lijsterhof Barneveld Eenheid Politie Gelderland Midden (PersInfo West-Veluwe...
woensdag 03 september 2014

Ambassadeurs van 112Barneveld

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Foto: Luke Beens
Oldtimer botst op afslaande auto

GISTEREN 02|09

TOP NIEUWS

BARNEVELD - Op de Stationsweg (N805) in Barneveld zijn politie en brandweer druk in de weer met een gaslek. De weg is hierdoor in beide richtingen afgesloten.

 

Er is een lekkage in een hogedruk (8bar) gasleiding. Er worden metingen verricht in het riool tussen de Van Wijnbergenlaan en het voormalige bedrijfspand van velgenfabriek Van Schothorst. Liander is ter plaatse en heeft de gasleiding afgesloten.

 

Er is geen gevaar meer maar de bewoners kunnen nog niet naar hun huis toe.

 

Update

19:15 uur Wegafsluiting is weer opgeheven

 

Video: Luke Beens

MAANDAG 01|09

BARNEVELD - Bij een ongeval op de Valkseweg in Barneveld zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt.

 

Iets voor half vier botste een Volvo oldtimer, komende uit de richting Barneveld, op een tegenligger die linksaf de Rulerweg in wilde rijden. Het lijkt er op dat de afslaande auto de Volvo over het hoofd heeft gezien. De Volvo heeft nog hard geremd maar kon niet op tijd tot stilstand komen.

 

Brandweer De Valk was snel ter plaatse en heeft de ambulancedienst geassisteerd om de bestuurder van de Volvo uit de auto te halen. De bestuurder zat niet bekneld maar werd voor alle zekerheid wel met zorg uit de auto gehaald.

 

Video: Luke Beens

ZATERDAG 30|08

LUNTEREN - Bij een ongeval op snelweg A30, net voorbij de oprit van Lunteren, vond zaterdagmiddag rond 17.30 uur een ongeval plaats.

 

Een personenwagen en een bestelwagen met aanhanger reden van Barneveld richting Ede en kwamen, op het moment dat ze naast elkaar reden, door nog onbekende oorzaak met elkaar in aanraking. De personenwagen kwam tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand. Gelukkig vielen er geen gewonden maar de schade was groot. Beide voertuigen moesten afgesleept worden door een bergingsbedrijf. Achter het ongeval ontstond een file van 2 kilometer.

VRIJDAG 29|08

STROE / VOORTHUIZEN - Een weginspecteur van Rijkswaterstaat kwam vrijdagmiddag met de schrik vrij nadat een vrachtwagen zijn auto schampte en aan de rechterkant voorbij schoot.

 

De weginspecteur reed met zijn gele pickup truck achteruit over de vluchtstrook van de A1 tussen Stroe en Voorthuizen. Vanwege een ongeval bij de aansluiting met de A30 ontstond er een verkeersopstopping en hij reed met een waarschuwingsbord naar het begin van de file. Een bestuurder van een autotransportwagen lette waarschijnlijk niet goed op en botste tegen de achterkant van een kleinere autotransporter. De bestuurder van het grote voertuig week daarna uit naar rechts en schampte een auto van Rijkswaterstaat.

 

Er vielen geen gewonden. Het waren het achtste en negende ongeval op de A1 tussen Stroe en Amersfoort sinds woensdagmorgen.

 

Er staan lange files door het ongeluk op de A1 bij Stroe. Voor Stroe richting Amersfoort staat 9 km, de kijkersfile aan de andere kant is 7 km.

 

Video: Luke Beens

DONDERDAG 28|08

STROE - Op de A1 van Apeldoorn naar Amersfoort heeft zich donderdagmorgen een aanrijding voorgedaan.

 

Rond 08:00 uur moest het verkeer ter hoogte van de Esso Tolnegen in Stroe sterk afremmen. Eén bestuurder merkte dit te laat op en botste op zijn voorganger. Een ambulance kwam ter plaatste om de bestuurder van de voorste auto te controleren maar gelukkig bleef het bij blikschade. Dit is het derde ongeval binnen twee dagen. Gisteravond vond op dezelfde plaats ook een ongeval plaats. Gistermorgen was er een aanrijding ter hoogte van Hoevelaken wat voor een lange file zorgte.

 

Auto's van de rijbaan

Nadat bleek dat er geen gewonden waren heeft Rijkswaterstaat, in overleg met de eigenaar, de auto's van de rijbaan naar de vluchtstrook gereden. Hierdoor kon het verkeer weer doorrijden en loste de file snel op. Het is belangrijk de file zoveel mogelijk te beperken. Niet alleen vanwege de economische schade maar ook om de kans om meer ongevallen in de file te vermijden.

GISTEREN 02|09

SieradenREGIO - Een sluwe, maar reislustige, vrouw stapt al bijna 2 jaar door bijna het hele land woonzorgcomplexen en bejaardenhuizen binnen. Eind juli wordt de 31-jarige vrouw aangehouden nadat ze vlak daarvoor bij een insluiping in een bejaardenhuis in het Twentse dorp Delden de sieraden van een oude dame had gestolen. In het huis van de vrouw bleken honderden sieraden te liggen, die bij zo'n 400 a 500 eerdere insluipingen zijn buitgemaakt. De politie wil die sieraden teruggeven aan de rechtmatige eigenaren, maar wie zijn dat?

 

Omschrijving vrouw 
De vrouw wisselde niet alleen van bejaardenhuizen, maar ook vaak van haarkleur en soms van haardracht.

 

Auto vrouw 
Zij reed altijd met haar auto naar de bejaardenhuizen. Eerst in een zwarte Opel Meriva en vanaf begin juli van dit jaar reed ze in deze grijze Ford Mondeo.

 

Werkwijze 
De vrouw liep vooral de wat oudere bejaardenhuizen binnen. De moderne woonzorgcomplexen liet ze, in verband met de betere beveiliging, links liggen. En uit onderzoek is gebleken dat ze vooral op de dinsdagen en zondagen aan de slag ging en vaak tussen 12.00 en 14.00 uur. Een tijd waarop het over het algemeen, in verband met de lunch, vrij rustig is in de tehuizen. In het complex zelf deed ze zich voor als bezoekster, maar als ze aanklopte vaak als medewerkster. Ze had altijd wel een goede smoes paraat als iemand haar aansprak of wat vroeg. Ze bezocht daar alleen bejaarde dames en heeft dus (vermoedelijk) nooit een man bestolen.

 

Plaatsen waar de vrouw met zekerheid heeft toegeslagen 
De vrouw ging echt heel Nederland door: o.a. 4x in Delden, 4x in Almelo, 3x in Enschede; en verder ook nog in Hengelo, Rijssen, Apeldoorn, Raalte, Deventer, Doetinchem, Eibergen, Groenlo, Varsseveld, Nieuw Amsterdam, Schoonebeek, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Bussum, Zandvoort en in het Noord-Hollandse Laren.

 

Sieraden 
Die sieraden hebben veel emotionele waarde voor de slachtoffer, maar de impact is ook groot omdat slachtoffers hun vertrouwen kwijtraken. De insluipster gebruikte allerlei smoezen alsof ze in de verzorging zat, dat wantrouwen raak je daarna niet snel kwijt. de duurdere juwelen heeft ze doorverkocht aan een heler. De vrouw kon de gouden sieraden met een hoog karatage, een hoog goudgehalte, bij haar opkoper kwijt. Maar als ze op pad was, pakte ze wel alle sieraden die ze snel mee kon grissen. Bij haar thuis vond de politie daarom vooral gouden sieraden met een laag karatage en zilveren sieraden.

 

Kijkdag 
Vrijdag 5 september wordt er op het hoofdbureau van de politie aan de Europaweg 79 in Apeldoorn, tussen 10.00 en 16.30 uur, een kijkdag gehouden. Iedereen die vermoed dat hun sieraad ertussen zit en wil komen kijken, is van harte welkom. De Officier van Justitie bepaalt uiteindelijk of de sieraden aan iemand worden teruggegeven. Dit kost even tijd dus dit zal niet al op de kijkdag zelf al gebeuren.

 

Brief kijkdag 
De brief van de politie met de informatie die belangrijk is voor de mensen die de kijkdag willen bezoeken is te downloaden (pdf). Hierin staat bijvoorbeeld wat u mee dient te nemen als u 5 september in Apeldoorn langs wilt komen. Ook kunt u bij dit bericht de foto’s van een deel van de gestolen sieraden nog eens rustig bekijken.

 

Reacties 
Het gratis nummer 0800-6070 kunt u bellen als u denkt ook slachtoffer te zijn van deze grijpgrage vrouw of als u meer informatie wilt hebben over de kijkdag en de voorwaarden.

GISTEREN 02|09

ARNHEM / VOORTHUIZEN - De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft in hoger beroep celstraffen van 12 en 8 jaar geëist tegen twee van de vier verdachten die betrokken waren bij een gewapende overval op een woning in Voorthuizen op 8 augustus 2012. Een derde, vrouwelijke verdachte, is inmiddels onherroepelijk veroordeeld tot twee jaar cel. Een vierde verdachte kwam bij de overval om het leven.

 

Op de betreffende dag vond tussen 21.30 uur en 23.00 uur een gewapende overval plaats in een woning aan de Zevenbergjesweg in Voorthuizen. De vrouwelijke overvaller belde/klopte aan en vroeg of ze naar de wc mocht. Kort daarop werden de twee bewoners overvallen door drie mannen. De overvallers schreeuwden onder meer om motorsleutels, pinpas en om geld. Daarbij werden de bewoners geschopt en geslagen en richtte één van de overvallers een vuurwapen op hen. Vervolgens riep één van de overvallers: "schiet hem dood" waarna een andere overvaller de mannelijke bewoner meermalen meerdere keren in zijn been schoot. De overvallers vluchtten na de overval maar één van hen werd later op enkele honderden meters van de woning zwaargewond aangetroffen. Hij overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Uit onderzoek bleek dat één bewoner niet betrokken was geweest bij enige geweldshandeling tegen de overvaller. De andere bewoner had zich schuldig gemaakt aan de dodelijke messteken maar werd niet vervolgd omdat er gehandeld is uit noodweer.

 

De verdachte die de hoogste straf tegen zich hoorde eisen was in de visie van het OM ook betrokken bij een overval in Zeist op dezelfde dag waar een 93-jarige man het slachtoffer van was. Deze man is overal op zijn gezicht en lichaam geslagen en geschopt. Hij was dusdanig gewond dat het hem veel tijd kostte om de telefoon te bereiken en hulp te kunnen inschakelen. Ook heeft deze verdachte zich, in de visie van het OM, schuldig gemaakt aan het pinnen van grote sommen geld in de gemeente Bunnik met de bij de overval buitgemaakte pinpasjes.

 

Het OM vindt dat alleen lange celstraffen recht doen aan de ernst van het feit/de feiten. "Het gaat bij beide verdachten om een brute, gewapende overval waardoor een ander werd gedwongen om geweld te gebruiken en waardoor zelfs een dode is gevallen. De strafverzwarende omstandigheden zijn hier, naast de hoeveelheid geweld, ook het gebruik van een vuurwapen dat blijvend letsel heeft opgeleverd. Het slachtoffer heeft een jaar niet kunnen werken. Ook de overval in Zeist behoort tot één van de zwaarste in zijn soort. Lange celstraffen zijn passend en geboden", aldus de advocaat-generaal op de zitting.

 

De rechtbank veroordeelde de verdachte die betrokken was bij beide overvallen tot 8 jaar cel na een eis van de officier van justitie van 12 jaar. De andere verdachte kreeg 5 jaar na een eis van 8 jaar. Het OM stelde in beide zaken hoger beroep in. Het hoger beroep richt zich tegen de strafmaat. Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

 

Zie ook:

MAANDAG 01|09

FietsBARNEVELD - Op het fietspad van de Bouwheerstraat in Barneveld is maandagmiddag een fietsster aangereden door een schoolbusje.

 

Het busje kwam vanaf het parkeerterrein van het Schaffelaartheater en heeft waarschijnlijk de fietsster over het hoofd gezien. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

ZATERDAG 30|08

STROE - De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 augustus op zaterdag 30 augustus rond 01.50 uur een 27–jarige automobilist uit Litouwen aangehouden wegens rijden onder invloed op de A1 bij Stroe.

 

De politie kreeg een melding dat de automobilist gevaarlijk slingerde over de snelweg A1. Niet veel later zagen agenten de man al slingerend rijden en hebben de automobilist laten stoppen. Uit de blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De ademanalyse op het politie bureau wees 695 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Agenda

Maandag 01 september

Zaterdag 06 september