Laatste alarmering: Tijd 14:12:45 Datum vandaag Prio Hoog
Melding Chopinlaan Voorthuizen 3781HA 8038 Eenheid Ambulance 07-115

Ambulance 07-115

zaterdag 31 januari 2015

Volg ons op Instagram

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Foto: Henry Hamstra
Dodelijk ongeval op de Apeldoornsestraat in Garderen

GISTEREN 30|01

TOP NIEUWS

BARNEVELD - Een fietser in vrijdagavond lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde Lunterseweg met de Vellerselaan in Barneveld.

 

Het ongeval gebeurde rond 18:00 uur toen een automobilist de fietser over het hoofd zag. De ambulancedienst was snel ter plaatse en heeft de man nagekeken op eventuele verwondingen, dit viel gelukkig mee. De man kon na behandeling naar huis toe. De automobilist en zijn vrouw raakte niet gewond.

DONDERDAG 29|01

PUTTEN - Donderdagmiddag 29 januari omstreeks 12.30 uur is een auto uitgebrand aan de Wildforsterweg.

 

De geparkeerde auto is door onbekende oorzaak in brand gevlogen. De eigenaar van de 20 jaar oude Volkswagen Golf kon niet anders dan de brandweer bellen om het vuur te doven. Uiteindelijk is de brand geblust door een schuimlaag over de vlammen te spuiten waardoor er geen zuurstof meer bij de brand kon komen. De auto is total loss. 

WOENSDAG 28|01

BARNEVELD - Bij een aanrijding op de Vellerselaan in Barneveld woensdagmiddag is een 9-jarig meisje uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 

Het slachtoffertje wilde rond 12.40 uur ter hoogte van de Ds. E. Fransenlaan met de fiets de rijbaan van de Vellerselaan oversteken. Daarbij werd ze aangereden door een auto, bestuurd door een 26-jarige vrouw, eveneens uit Barneveld. De automobiliste, die op een voorrangsweg reed, had niet meer kunnen stoppen. De fietsster kwam met haar hoofd op de auto terecht en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

DINSDAG 27|01

BARNEVELD - Op de Stationsweg in Barneveld is dinsdagmiddag één persoon gewond geraakt bij een ongeval waarbij een personenauto en een terreinwagen met aanhanger waren betrokken. Het slachtoffer is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
 
Een terreinwagen met aanhangwagen, geladen met levende varkens, botste rond vier uur op een tegemoetkomende personenauto. Volgens omstanders zou er nog een derde auto bij betrokken zijn die zou zijn doorgereden. Of deze auto ook daadwerkelijk bij het ongeval betrokken was kon niet worden bevestigd. De varkens bleven ongedeerd.
 
Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Door het ongeval was een deel van de Stationsweg geblokkeerd. Dit leverde de nodige hinder op tijdens de drukke avondspits waardoor het verkeer in beide richtingen vastliep.

MAANDAG 26|01

GARDEREN - Bij een verkeersongeluk maandagmiddag op de Apeldoornseweg in Garderen is een automobilist om het leven gekomen. Zijn passagier raakte zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

 

Het ongeluk gebeurde omstreeks 14.55 uur. Volgens getuigen reed de bestuurder, een 69-jarige inwoner van Voorthuizen, zonder aanleiding de berm in en botste tegen een boom. De man was vermoedelijk tijdens het rijden onwel geworden en op slag dood. Zijn passagier, zijn 71-jarige vrouw, raakte zwaar gewond. De vrouw had meerdere botbreuken opgelopen en ligt nog in het ziekenhuis. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie doet nog onderzoek naar de precieze toedracht. Bij de afhandeling van het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.

DONDERDAG 29|01

BARNEVELD - In verband met werkzaamheden rijden er op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 op de Valleilijn geen treinen; Connexxion vervoert de reizigers dan per bus. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

 

Ook in de nacht van zaterdag 7 februari op zondag 8 februari 2015 rijden er geen treinen. Van Amersfoort naar Ede-Wageningen rijden alle treinen nog volgens dienstregeling. De treinen Ede-Wageningen vertrek 0.55 uur, 1.25 uur en 1.55 uur naar Amersfoort rijden niet; Connexxion vervoert de reizigers dan per bus. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

 

Station Barneveld Zuid

Maandag 2 februari 2015 wordt het station Barneveld Zuid officieel geopend. U kunt dan met de Valleilijn reizen via Barneveld Zuid, maar u bent ook welkom om kennis te komen maken met het nieuwe station. De officiële opening is om 08.00 uur. Tussen 08.00 en 16.00 uur staat er voor u een kopje koffie klaar met een kleine versnapering. De medewerkers van Ons Bedrijf Barneveld helpen u op weg en gaan graag met u in gesprek hoe zij u verder van dienst kunnen zijn op dit nieuwe station.

 

U kunt uw auto parkeren bij station Barneveld Zuid, maar ook fietsers kunnen hun fiets kwijt in de uitgebreide fietsenstalling. De toezichthouders van RuiterWerkt houden de fietsenstallingen op orde; net zoals op de stations Barneveld Noord en Barneveld Centrum.

DONDERDAG 29|01

GARDEREN - Een 58-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg is vanochtend (donderdag 29 januari) gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Garderen. De man raakte bekneld onder een gekantelde hoogwerker.

 

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.15 uur op een bedrijfsterrein aan de Putterweg, waar de man aan het werk was bij een hoogwerker. Door nog onbekende oorzaak kantelde de hoogwerker en kwam het slachtoffer eronder terecht. De man is door de hulpdiensten bevrijd en naar het UMC in

Utrecht gebracht. Het slachtoffer was aanspreekbaar, maar over de aard van zijn verwondingen is op dit moment niets bekend. De Inspectie SZW (voorheen genaamd Arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bij de afhandeling van het ongeluk werd ook de traumahelikopter ingezet.

DONDERDAG 29|01

Barneveld MagazineBARNEVELD - Vandaag valt het nieuwe Barneveld Magazine weer op de deurmat. In deze eerste editie van het tweede jaargang vertelt Ellen Alders van Welzijn Barneveld over de saamhorigheid in onze mooie gemeente. We laten vier leden ondernemersvereniging JOS aan het woord en natuurlijk hebben we weer een zeer geslaagde make-over.

 

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld. Elk kwartaal gaat het Barneveld Magazine in op zaken die binnen de gemeente spelen of op landelijk niveau onder de aandacht zijn en naar de gemeente Barneveld worden vertaald. Dit gebeurt vaak d.m.v. thema’s die in het blad worden opgenomen. Naast actualiteit is er ruimte voor bedrijven om te adverteren of een advertorial te plaatsen over zaken die binnen hun onderneming spelen, er zijn 4 columnisten en elke editie staat er een lokale persoonlijkheid centraal.

 

Barneveld Magazine wordt in een oplage van 21.400 exemplaren huis aan huis verspreid. Als u geen magazine heeft ontvangen neemt u dan contact met ons op. U kunt de laatste editie ook altijd digitaal lezen op www.barneveldmagazine.nl.

MAANDAG 26|01

BARNEVELD / NIJKERK / SCHERPENZEEL - De politie in de Veluwe Vallei Noord heeft al een tijdje een eigen Facebook pagina waarop het lokale politienieuws, binnen de gemeente Barneveld, te zien is. Het account is succesvol gebleken en wordt goed gevolgd. Mede daarom wordt het account uitgebreid en krijgt het een nieuwe naam.

 

Na de reorganisatie van de Nederlandse Politie omvat het politieteam Veluwe Vallei Noord niet alleen de gemeente Barneveld, maar ook de gemeenten Scherpenzeel en Nijkerk. Gezien het succes van de Facebookpagina, gaat de politie eveneens het lokale nieuws in de gemeenten Nijkerk en Scherpenzeel op de Facebookpagina plaatsen.

 

Vanaf 1 februari heeft de Facebookpagina van het team Noord daarom een nieuwe naam: Politie Veluwe Vallei Noord. Bezoek de pagina en 'like' hem, zo blijft u op de hoogte van politiezaken bij u in de buurt.

Agenda

Donderdag 05 februari

21:30
Barneveld

Maandag 09 februari

20:00
Barneveld

Vrijdag 20 februari

18:00
Kootwijkerbroek

Woensdag 25 maart

12:00
Barneveld

Zaterdag 02 mei

10:00
Landelijk

Headlines