Laatste alarmering: Tijd 02:38:37 Datum vandaag Prio Hoog
Melding Stanleystraat Barneveld 3772KC 68153 Eenheid Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 29 augustus 2014

Ambassadeurs van 112Barneveld

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Broei in mestopslag snel onder controle

GISTEREN 28|08

TOP NIEUWS

STROE - Op de A1 van Apeldoorn naar Amersfoort heeft zich donderdagmorgen een aanrijding voorgedaan.

 

Rond 08:00 uur moest het verkeer ter hoogte van de Esso Tolnegen in Stroe sterk afremmen. Eén bestuurder merkte dit te laat op en botste op zijn voorganger. Een ambulance kwam ter plaatste om de bestuurder van de voorste auto te controleren maar gelukkig bleef het bij blikschade. Dit is het derde ongeval binnen twee dagen. Gisteravond vond op dezelfde plaats ook een ongeval plaats. Gistermorgen was er een aanrijding ter hoogte van Hoevelaken wat voor een lange file zorgte.

 

Auto's van de rijbaan

Nadat bleek dat er geen gewonden waren heeft Rijkswaterstaat, in overleg met de eigenaar, de auto's van de rijbaan naar de vluchtstrook gereden. Hierdoor kon het verkeer weer doorrijden en loste de file snel op. Het is belangrijk de file zoveel mogelijk te beperken. Niet alleen vanwege de economische schade maar ook om de kans om meer ongevallen in de file te vermijden.

GISTEREN 28|08

RENSWOUDE - Op de Utrechtseweg en de Dorpsstraat heeft de brandweer woensdagavond een oliespoor moeten verwijderen.

 

Het oliespoor lag op de rotonde Dorpsstraat bij de brandweer kazerne en op de Utrechtseweg ter hoogte van de Nijborg. De brandweer had de klus met een half uurtje geklaard. Het verkeer kon langzaam passeren. Het was niet bekend waar het oliespoor vandaan kwam.

DINSDAG 26|08

LUNTEREN - Op de A30 bij Lunteren is maandagavond rond 20:15 uur een auto met drie inzittenden in de vangrail tot stilstand gekomen.

 

Door nog onbekende oorzaak wilde de bestuurder een vrachtwagen inhalen wat mislukte. Een van de passagiers hield een bloedneus over na de aanrijding. De auto raakte zwaar beschadigd en moest afgesleept worden. Het verkeer had weinig hinder van het ongeval.

MAANDAG 25|08

BARNEVELD - Buurtkinderen hebben maandagmiddag de brandweer geholpen bij het blussen van een brand in een papiercontainer.

 

De papiercontainer hoort bij een appartementencomplex aan de Wethouder Zandbergenlaan in Barneveld. Enkele jongeren zouden rond 15:10 uur met sterretjes de papiercontainer in brand hebben gestoken. De brand werd door een bewoner ontdekt waarna de brandweer werd gebeld. De bewoner heeft nog tevergeefs geprobeerd om de brand met een emmer water te blussen. Bij aankomst van de brandweer waren er nog enkel vlammen zichtbaar die met hulp van buurtkinderen snel werd geblust.

 

De politie heeft van ondermeer de bewoner een verklaring opgenomen. Ook zou er een signalement van de mogelijke dader(s) bekend zijn. De politie stelt een onderzoek in.

ZONDAG 24|08

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld is zondagmorgen uitgerukt voor broei in een mesthoop aan de Bloemendaallaan in Barneveld.

 

De eigenaar die de brand ontdekt had meldde de brand rond 07:50 uur bij de brandweer. Hij heeft zelf nog een bluspoging gedaan maar had daarna de hulp nodig van de brandweer. Vanwege de grote schuur en omdat er mogelijk kippen in zaten schaalde de meldkamer van de brandweer op naar middelbrand en alarmeerde twee blusvoertuigen en een waterwagen. Echter bij aankomst bleek de brand een broei te zijn in een berg kippenmest. Er is een tankautospuit ingezet samen met de waterwagen. Met een kleine shovel is de mest uit de schuur gehaald. Om alles uit de schuur te halen is een loonwerker gebeld om met een grote shovel de schuur leeg te halen. De brandweer heeft nog enige tijd nodig om te zorgen dat er geen verdere uitbreiding van de brand kan ontstaan.

 

Video: Luke Beens

GISTEREN 28|08

SPEULD - De N302 tussen Ermelo en Speuld is donderdag rond het middaguur enige tijd afgesloten geweest voor het verdrijven van een grote groep edelherten.

 

De edelherten zaten in een maisveld grenzend aan de N302. Omdat men bang was dat de edelherten de weg op zouden lopen heeft men besloten ze uit het maisveld te verjagen. Natuurmonumenten, Gelders Landschap en medewerkers van de gemeente Ermelo dreven de groep edelherten weg van de N302, richting de bossen van Staverden.

GISTEREN 28|08

BARNEVELD - Woensdagavond 27 augustus heeft de politie drie mannen aangehouden in Barneveld op verdenking van diefstal uit een geparkeerde auto bij een garagebedrijf aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan.

 

De politie kreeg een tip van een getuige dat er verdachte personen op het terrein liepen. Toen de politie ter plekke kwam, werden nog net twee mannen gezien die wegliepen en een tas met daarin inbrekersgereedschap weggooiden. Ook kwam er iemand vanachter een bus tevoorschijn. Deze persoon –een 33-jarige man uit Amersfoort- is aangehouden. De andere twee –een 21-jarige man uit Beekbergen en een 32-jarige man uit Barneveld- zijn later op het NS-station aangehouden.

 

Ze worden alle drie verdacht van het in bezit hebben van inbrekerswerktuig en voor poging diefstal. Ook werd een stroomstootwapen bij een van de verdachten aangetroffen. Ze zitten nog vast op het bureau. Er is proces-verbaal tegen ze opgemaakt

GISTEREN 28|08

BARNEVELD - De gemeente Barneveld organiseert op zaterdag 30 augustus 2014 een fietsenkijkochtend.

 

Van 10.00 tot 12.00 uur bent u van harte welkom bij gemeentewerf aan de Kallenbroekerweg 121. Wellicht treft u uw gestolen fiets aan tussen de fietsen die de afgelopen periode door politie en gemeente zijn verzameld. Neemt u -om uw fiets mee te kunnen nemen- wel het aangiftebewijs mee?

GISTEREN 28|08

APELDOORN - De politie heeft op woensdag 27 augustus op de A1 een 20-jarige man uit Deventer aangehouden. Bij controle door de ANPR-auto bleek de bestelbus eerder deze week in Apeldoorn te zijn gestolen. De man is ingesloten voor verhoor.

 

De bestelbus reed omstreeks 16.45 uur over de A1 en gaf een hit, dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. Agenten hebben de bus onder Barneveld opgepikt en de bestuurder aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Het voertuig was maandag 25 augustus vanaf het Ommeland in Apeldoorn gestolen.

 

 

Headlines