Laatste alarmering: Tijd 16:32:30 Datum vandaag Prio
Melding Ongeval Letsel A1 L Stroe-voorthuizen Stroe Gld Eenheid Politie Gelderland Midden (PersInfo West-Veluwe...
maandag 22 september 2014

Ambassadeurs van 112Barneveld

Barneveld magazine

Lees Barneveld magazine online

Brandweer en BHV oefening bij de Moba

VANDAAG 22|09

TOP NIEUWS

STROE - Op de A1 ter hoogte van Stroe is maandagmiddag een ongeval gebeurd.

 

Het ongeval gebeurde rond 16:30 uur op de baan van Apeldoorn richting Barneveld. Naast de ambulance werd ook de brandweer uit Barneveld en Garderen opgeroepen. De aanrijding veroorzaakte veel schade maar alle inzittenden bleven gelukkig ongedeerd.

 

Door het ongeval ontstond er een file van 12 kilometer tussen Stroe en Apeldoorn.

 

Video: Luke Beens

GISTEREN 21|09

BARNEVELD – In de huiskamer van de vrijwillige brandweer van Barneveld is vrijdagavond de jaarlijke jaarvergadering gehouden.

 

Andre van Steenselen, Johan Bakker en Barneveldse eerste brandweervrouw Cherry Tamaela kregen uit handen van de Barneveldse burgemeester Asje van Dijk een oorkonde vanwege  hun 12 ½ jarig jubileum.

 

Naast deze drie oorkonde’s kregen diverse mensen hun diploma uitgereikt voor bevorderingen uit handen van cluster commandant Adri Koedam. Hans van de Brink voor de opleiding bevelvoerder. Egbert van Meijeren, Aart Bakker en Henk Kevelam voor de opleiding chauffeur pompbediende en een zestal personen voor de bevordering manschap A. Raymond van de Ploeg, Keimpe Eland, Hanneke Jansen, Gerjan van Sligtenhorst, Henk Groeneveld en Michaël van der Mark.

 

Bert Donkersteeg ontbreekt op de foto, hij is 20 jaar in dienst bij de brandweer.

VRIJDAG 19|09

LUNTEREN - De brandweer is vrijdagmorgen rond 10:15 uur uitgerukt voor een brand in een silo met aardappelmeel bij Coöperatie De Valk aan de Hoge Valkseweg in Lunteren.

 

De politie sloot in opdracht van de brandweer kort daarna de Hoge Valkseweg af voor verkeer en omwonenden in verband met het gevaar dat er stof-explosie zou kunnen plaatsvinden. De brandweer van De Valk en Kootwijkerbroek werden ingezet samen met het hulpverleningsvoertuig en de hoogwerker uit Ede. In het bedrijf waren zo'n 15 medewerkers aanwezig welke ook ontruimd zijn, er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners van het tegenover gelegen Kultuurhus zijn uit voorzorg naar de achterkant van het pand gebracht. De brand is ontstaan aan de onderkant van de silo en er is nog geprobeerd het vuur te doven door de medewerkers van het bedrijf. De brandweer gaat met een shovel de silo leeg halen en het vuur afblussen dit kan nog enkele uren duren. Omwonenden kunnen last hebben van stankoverlast.

 

Video: Luke Beens

WOENSDAG 17|09

VOORTHUIZEN - Woensdagmiddag 17 september heeft er op de rotonde op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een vrachtwagen. De 67-jarige fietser uit Amsterdam raakte hierbij gewond.

 

Een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ermelo kwam vanaf de Baron van Nagellstraat de rotonde opgereden en zag hierbij vermoedelijk de fietser, die al op de rotonde reed, over het hoofd. De fietser raakte bij het ongeval gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Het verkeersongevallenteam heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. 

 

Video: Luke Beens

WOENSDAG 17|09

BARNEVELD - De bedrijfshulpverlening (BHV) van de Moba  in Barneveld hebben dinsdagavond een realistische oefening gehouden in samenwerking met de brandweer van Voorthuizen. Hierbij werd ondermeer gelet op de communicatie tussen de BHV-ers, het bepalen van het soort verwondingen,  het gebruik van een AED apparaat, en het handelen van het crisisteam tijdens de ontruiming.

 

De BHV-ers kregen te maken met een brand in de houtzagerij die via het afzuigsysteem was overgeslagen naar de zaagselopslag buiten het gebouw. In de consternatie die ontstond verloor een medewerker zijn hand onder een cirkelzaag. Een collega die een machine in een kist aan het inpakken was en te hulp wilde snellen schoot letterlijk zijn voet vast aan de krat met een spijkerpistool.

Tijdens de ontruiming van het kantoorpersoneel boven de werkplaats moest het AED (Automatische Externe Defibrillator) worden ingezet.

De brandweer die met twee brandweerwagens ter plaatse was wist het vuur snel te doven. Hiernaast werd ook assistentie verleend aan de BHV-ers tot de ambulance-medewerkers waren gearriveerd.

 

 

"In totaal zijn er drie gewonden overgebracht naar meerdere ziekenhuizen", aldus woordvoerster mevrouw Van het Hof van de Moba. Over de oorzaak en omvang van de brand was nog niets bekend. De inspectie van SZW (voorheen de "arbeidsinspectie) zal mogelijk een nader onderzoek instellen, aldus Van het Hof.

Zowel voor de bedrijfshulpverleners als voor de brandweer zijn dit soort realistische van groot belang. De oefening wordt in een vrij nieuw deel van ons pand gehouden wat voor zowel de BHV-ers als de brandweer onbekend terrein is, aldus coördinator Peter Docter van de Moba.

GISTEREN 21|09

BARNEVELD - De politie heeft zaterdag 20 september een 45-jarige man uit Barneveld aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij krijgt proces-verbaal.

 

Agenten kregen omstreeks 20 uur de melding dat iemand tegen een tuinhek was gereden op de Lunterseweg in Barneveld. De betrokken bestuurder was weggelopen. Agenten troffen de man korte tijd later in de buurt aan en lieten hem blazen. Hij bleek teveel te hebben gedronken (1085 ug/l).

De man krijgt proces-verbaal. Zijn auto moest worden afgesleept.

ZATERDAG 20|09

ANGERLO - Zaterdagmiddag heeft er een brand gewoed na een blikseminslag in een boerderij aan de Dorpsstraat. Het sein middelbrand is afgegeven om meerdere blusvoertuigen, waaronder een hoogwerker in te zetten. Ook een traumahelikopter is ingezet.

 

Bij het incident vielen geen gewonden. Het dak van een naastgelegen schuur is er van af gebrand. De brandweer heeft materieel ingezet om een tweede schuur en de boerderij te behouden. De rook was in de directe omgeving zichtbaar. Bij hinder hiervan wordt er geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio werden ingezet om ondersteuning te bieden. De rietploeg uit Kootwijkerbroek werd ook ingezet.

WOENSDAG 17|09

GELDERLAND - Per 1 juli 2014 is het aantal Burgernetters in Gelderland gestegen naar ruim 200.000 deelnemers.

 

Het begon in 2008 in Gelderland-Midden met een pilot in de gemeente Ede en werd vervolgd in alle 16 gemeenten van Gelderland-Midden. Gelderland-Midden telt nu 67.000 deelnemers (10,2% van de bevolking).

 

Hierna volgde de wervingscampagne in Gelderland-Zuid. De bekendheid met Burgernet onder de bewoners was intussen fors toegenomen, hetgeen sterk bleek uit het aantal aanmeldingen. Met 77.000 Burgernetters (14,3%) is de campagne in de 18 gemeenten van Gelderland-Zuid afgerond.

 

Inmiddels zijn ook in een viertal gemeenten in Noord- en Oost-Gelderland (Apeldoorn, Brummen, Heerde en Epe) wervingscampagnes afgerond met prachtige resultaten (11,7% en hoger). In het najaar starten nieuwe acties in Ermelo, Harderwijk en Oldebroek. Noord- en Oost-Gelderland telt inmiddels 59.000 Burgernetters.

 

Voor meer informatie kijk op www.burgernet.nl

ZONDAG 14|09

AanrijdingBARNEVELD - Een geparkeerde auto is zondag 14 september beschadigd geraakt nadat deze werd aangereden.

 

De aanrijding gebeurde op de Rooseveltstraat in Barneveld. Gelukkig liep niemand letsel op. De auto liep echter zoveel schade op dat deze afgesleept moest worden.

Headlines

Agenda

Zaterdag 27 september

09:00
Kootwijkerboek