Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:34:06 Glm_prio Incident (gaslucht) (meting) Lorsweg Bnv 07ch03 071741 071738 Prio Eenheid | ATBR team 2 Politie Regionaal GelderlandMidden
maandag 18 december 2017

VRIJDAG 11|12

Eén rijstrook A30 weer open na ongeval

LUNTEREN – Rond 09.15 uur is weer één rijstrook van de Rijksweg A30 (Barneveld – Ede) geopend. De weg was in die richting helemaal afgesloten sinds 05.15 uur, toen er ter hoogte van Lunteren een verkeersongeval plaatsvond met een vrachtauto. De 54-jarige bestuurder uit Lienden verloor toen de controle over het stuur, nadat hij een klapband had gekregen.

 

De man kwam in de middenberm en kantelde daar. Hierdoor kwam de lading (onder meer enkele honderden liters diesel) op het wegdek en raakte het wegdek beschadigd, waardoor de A30 richting zuiden in haar geheel moest worden afgesloten. De brandweer heeft zoveel mogelijk diesel opgevangen en Rijkswaterstaat moest het wegdek herstellen. Overigens moest er ook een rijstrook in de tegengestelde richting (richting Barneveld) worden afgesloten. Deze weghelft is inmiddels helemaal heropend.

 

De man uit Lienden moest met verwondingen aan de borst en een hand worden overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie