Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:15:06 Oude Barnevelderweg Garderen 3886PT 65493 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

woensdag 16 augustus 2017
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 15|08

EDE - Op 21 en 22 oktober vindt in Gelderland de Jotihunt plaats. Dit is een interactieve online vossenjacht, waarbij deelnemers (de jagers) met behulp van hints, cryptische puzzels en moeilijke opdrachten op zoek gaan naar vossenteams die door Gelderland zwerven. Diverse scoutinggroepen uit de Gemeente Ede strijden dan samen met ruim 60 andere groepen uit heel Gelderland om de titel "Beste jager van Gelderland". Tijdens deze editie van de Jotihunt staan Vikingen centraal. De start vindt plaats op 21 oktober om 09:00 uur. De Vikingen nemen dan het weekend even bezit van ...

1/1

GISTEREN 15|08

EDE - De relatief natte zomer heeft als gevolg dat ook de bermen harder groeien. Daarom is de gemeente deze week gestart met het maaien van de bermen in Ede. Hierna volgt ook Bennekom. In het buitengebied wordt gestart vanaf half september.

 

Tijdens deze maaironde worden een aantal bermen of delen daarvan niet gemaaid. Deze ruige en uitgebloeide delen blijven de hele winter staan. Er leven namelijk veel dieren in de bermen. Als alles in één keer gemaaid wordt, verdwijnen de schuilplaatsen en het voedsel voor dieren. Ook worden delen van de vijvers en singels gemaaid. De ...

GISTEREN 15|08

NIJKERK - Op de Arkersluisweg in Nijkerk is maandagavond een man met zijn scootmobiel in het water terecht gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten was het slachtoffer al uit het water.

 

De brandweer heeft de scootmobiel uit het water gehaald en nog gezocht naar eigendommen van de meneer. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

GISTEREN 15|08

ARNHEM - In het water aan de Stadsblokkenweg in Arnhem is dinsdagmorgen 15 augustus een lichaam aangetroffen.

 

Verdere details zijn op dit moment niet bekend. Het is ook niet bekend of het om de 26-jarige Arnhemmer gaat die sinds donderdagavond wordt vermist. Eerder werd er in de Nederrijn gezocht naar die man.

 

Zie ook:

Hulpdiensten starten zoekactie naar vermiste man in de Nederrijn

MAANDAG 14|08

EDE - Twee mensen zijn maandagavond gewond geraakt na de ontploffing van een gasfles. De ontploffing vond plaats aan de Stephensonstraat in Ede.

 

De eerste melding kwam om 22:00 uur binnen bij de hulpdiensten. De explosie vond plaats aan achterzijde van de woning, bij een schuurtje. Na de ontploffing ontstond brand wat inmiddels door de brandweer is geblust.

 

Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is geland voor medische ondersteuning. Het incident trekt veel bekijks uit de buurt.

MAANDAG 14|08

ZUTPHEN - De hulpdiensten zijn maandag 14 augustus uitgerukt voor een brand bij Multimate Zutphen aan de Leestenseweg in Zutphen. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De brand is inmiddels uitslaand.

 

In het pand ligt vuurwerk opgeslagen. De brandweer heeft zich hierop teruggetrokken uit het pand en gaat blussen via de buitenkant. Volgens de politie ter plaatse is er explosiegevaar vanwege de vuurwerkopslag in het pand. Omstanders worden door de politie op afstand gehouden. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen.

 

Update

De brand is geblust. Het vuurwerk ...

MAANDAG 14|08

KOOTWIJKERBROEK - Een vrachtwagencombinatie is maandagavond gekanteld op de Kapweg in Kootwijkerbroek. Het voertuig, beladen met ongeveer 32 ton kunstmest, belandde half in de sloot.

 

Even na 18.00 uur moest de truck uitwijken voor een andere vrachtwagen en kwam daardoor in de berm terecht. De oplegger hing scheef in de sloot en deels in het maisveld ernaast. Met twee kranen is de combinatie zonder vrijwel schade de sloot uit gekomen.

GISTEREN 15|08

EDERVEEN - Maandagmiddag 14 augustus is er in 't Trefpunt in Ederveen een bijeenkomst geweest over de fipronil-crisis in de pluimveesector. Robert Bos, directeur van P. Bos Veevoeders heeft een aantal getroffen pluimveehouders uitgenodigd om in gesprek te gaan met Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid voor de SGP. Hierbij waren ook de SGP'ers Bennie Wijnne (lid Provinciale Staten Gelderland), Piet van den Bunt (raadslid Barneveld) en Theo Folmer (raadslid Ede) aanwezig.

 

Aan de orde kwamen onder andere het optreden van de NVWA, het ophopen van eieren op de bedrijven en de financiële ...

GISTEREN 15|08

EDE - Muziek luisteren en films bekijken, thuis maar ook onderweg via streaming diensten zoals Spotify, Deezer, YouTube en Netflix, is tegenwoordig ongekend populair. Maar ook online tv kijken en radio luisteren, met een keuze uit honderden zo niet duizenden zenders, kent eindeloze mogelijkheden. Geen wonder, want het is daarom niet meer nodig om zelf bibliotheken met muziek of films aan te leggen. Bovendien willen we eenvoudig de beschikking hebben over deze multimedia-bestanden op al onze apparaten, zoals smartphone, tv, tablet, pc of laptop. Liefst op het moment dat we dat zelf ...

Meer artikelen